Nagy nyári átváltozás #3. cikk – Mélypont a második héten

A programba belecsempésztem két kiegészítő kezelést a hatásosabb eredmény elérése érdekében. Az egyik az Infratrainer a másik a vákuum kezelés. Ezek együttes hatásairól fogok neked beszámolni, és az elmúlt hét tapasztalatait osztom meg veled. Valamint leírom a legkritikusabb részt, a mélypontom bekövetkeztét!


Szia! Orbán Vivien vagyok a Chill House Szalon alapítója. Előző héten olvashattad, hogy belevágtam egy nagy életmód váltásba és ezt követheted nyomon 4 héten keresztül! A 4 hetes programban megismerheted, mikén hatott a testemre a mozgás és az étkezés. Többen írták nekem, hogy:” Miért szeretnél lefogyni? Nincs is rajtad semmi felesleg!”

Szeretném leszögezni, hogy sehol nem írtam, hogy fogyni szeretnék!!!

Ez az egész egy hosszútávú életmód váltásról szól, szeretném magam kipróbálni, hogy mire vagyok képes, szeretnék nektek hiteles lenni, szeretném jól érezni magamat a bőrömben és ezt nem csak a külsőre értem! Amikor valaki életmódot vált, általában rögtön hozzácsatolják a diétát és a fogyókúrát.

Én nem diétázom, én életmódot váltok!

A kettő között az a különbség, hogy akik fogyni akarnak azok átmenetileg 1-2-3-4 hónapig, vagyis időszakosan diétáznak és ez általában drasztikus megvonásokkal jár. Ebben az időszakban mindent megtesznek céljuk elérése érdekében, és amikor elérték, visszaállnak a régi kerékvágásba, akkor jönnek a bűnözések és a jojó effektus.


Aki életmódot vált, ott egy hosszútávú, akár egy életre szóló dologról beszélünk. A legfőbb oka ennek általában vagy az, hogy nincsenek megelégedve saját testükkel, hogy elegük lett a rendszertelenségből, a kapkodó ebédekből, az állandó rosszullétekből (ami akár komoly étel érzékenységre is utalhat), vagy valaki abszolúte rá van “kényszerítve” az életmód váltásra, mivel laktóz vagy éppen glutén érzékenységet diagnosztizáltak nála.
Tisztelet a kivételnek, és tényleg senkit nem szerettem volna megbántani, csak leírni a két dolog közötti különbséget.


Én azért csinálom ezt az egészet, hogy rendszert vigyek az életembe, ne legyen rossz a közérzetem (hasgörcs, puffadás), megelőzzem a betegségeket, fitt és energikus legyek és kicsit formálódjak, izmosodjak. Fontos, hogy még fiatalon nagy hangsúlyt fektessünk a megelőzésre! Én ebben hiszek.

2 hét telt el az első cikkem óta, és most szeretném veled megosztani, hogy milyen tapasztalataim vannak az előző héthez képest.

2. Hét tapasztalatai:

Előző cikk végén azt írtam, hogy sokkal jobban viseltem az első hetet, mint gondoltan és biztosan lesznek mély pontok, de ha ez így folytatódik akkor már megérte! Egy percig sem bántam meg, hogy belevágtam és nem is fogom feladni, de az az említett mély pont előbb bekövetkezett, mint azt gondoltam volna.

Szerdán eljött az a pont, amikor úgy éreztem én ezt nem bírom tovább!

Mint említettem, a párizsi Világbajnokság nagy mértékben motivál és természetesen erre megfelelően fel is kell készülni. A heti összefoglaló táblázatban láthattad, hogy erre szoktunk is gyakorolni heti 2x, de azt elfelejtettem leírni, hogy 2-3 hetente fel is kell mennem Pestre egy teljes napra, mert a fodrászom mentora ott van, aki segít a felkészülésben!

Egy átlagos hetem a kihívás alatt
Egy átlagos hetem a kihívás alatt

Ezen a napon nem dolgozok, de sokkal fárasztóbb ez a nap, mint egy hétköznapi munka napom.

Először is fel kell menni Pestre, ilyenkor általában 4-kor kelek, utána végigülöm a laza 2,5 órás utat, aztán egész nap még 8 órát ülök a fodrászszékbe. Ezt követően visszajövünk Pécsre ami szintén 2,5 óra és mire hazaérek már zombinak érzem magam. Ezután pedig kelek 6-kor és így tovább…

Ezt azért írtam le, mert ez volt az a rész ahol éreztem a mély pontot. Előző este 8.30-kor értem haza az Infratrainerből, még meg kellett csinálnom a vacsorámat és előkészítenem a következő napi 5 étkezést, valamint még hajat is kellett mosnom a gyakorlás miatt.

Na itt éreztem azt, hogy ezt nem bírom, le akarok feküdni és fel sem akarok kelni reggel 10-ig. De sajnos nem volt más választásom, elvállaltam, ezért folytatnom kell!

Vettem egy mély levegőt, sírtam egyet és folytattam!

Étkezés:

Az első héten írtam, hogy nagyon boldog voltam, mert nem egy tipikus étrendet kaptam. A 2. héten már elkezdtem variálni az ételeket, különböző recepteket néztem hozzá, illetve én is elővettem a kreativitásomat.

Nézd meg milyen finomakat ettem:

  • reggeli: túró (én körözöttnek csináltam), paleo zsemle + zöldségek
  • tízórai: tökmag + alma
  • ebéd: basmati rizs, kókusztejszínes dijoni mustáros curry csirke + saláta
  • uzsonna: zöldség mártogatós, csicseriborsó krém + 2 őstönköly palacsinta
  • vacsora: görög saláta, feta sajttal

Azt vettem észre, hogy egyre nagyobb gondot jelent az ételek elkészítése és mivel összedobni sem akarom és sokkal gusztusosabb és ízletesebb, ha szépen tálalom is magamnak, muszáj rá időt fordítani, nem is keveset. Nem beszélve arról, hogy mindig össze is kell logikázni a szüneteket a vendégek időpontjaival, ami eléggé nagy gondot okozott ezen a héten.

Egészen megszoktam a 3 óránkénti evést és a szervezetem jelez is ha éhes. Érzem, hogy fokozatosan szűkül össze a gyomrom és már jól tudok lakni kisebb adagokkal is. Nincs farkas éhség, viszont még néha-néha gondot okoz az édesség iránti vágy. Nehéz ha megérzek egy illatot, vagy látok egy plakátot amin valami egészségtelen desszert van.

Nem baj, erős vagyok ????

Meg fogsz lepődni, centizem magam és habár nem volt célom a fogyás, de centiben már mérhető a változás! 2 cm ment le a derekamból és a csípőmből. Úgy látom kezd alakulni a zsír-izom arány.

Összességében: nehéz időt szánni az ételek elkészítésére, gondot okoz az édesség kiiktatása, de jobb a közérzetem és látom a formálódást.

Edzés:

Mit is mondhatnék az edzésről? Az első héten meghaltam és változatlanul most is. ????

Még hozzá kell szoknom, vagyis inkább vissza kell szoknom a súlyzós edzésekhez, ami szerintem még 1-2 hét. A 4. edzés után éreztem, hogy a testem elkezdte felfogni, hogy mi is történik, habár az izomláz nem maradhatott el, de talán egy fokkal hamarabb regenerálódtam az előző héthez képest. Még mindig eléggé megpörgette a szervezetemet és ez a nagy meleg sem segített hozzá. A levezető cardio sajnos még egyenlőre mindig úgy alakult, hogy elmaradt idő hiányában. Az egyik edzés a felső testről szól, másik az alsó testrészeket mozgatja meg.

Nagyon örülök, hogy a Dóri mellettem van, mert ez erőt ad, főleg az elején, amikor még nehéz az átállás. Kérlek legyetek velem lélekben és ebben az iszonyat melegben! ????

Infratrainer:

2 hete még nagy örömmel kezdtem el tekerni, és büszkén konstatáltam, hogy ez mennyire könnyű és hatásos módszer. A 2. hét végére ez kicsit megváltozott. Azt írtam “imádom a meleget”, de visszaszívom ????. 40 fokban tekertem és nincs más szó rá, mint az hogy botrááányos ????. Persze nyilván élveztem is, de embert megpróbáltató, hogy 40 fokból 50 fokba megyek el tekerni. Ömlött rólam a víz és alig vártam, hogy Timi odaadja nekem a vizes törölközőt. Az egy megváltás volt.

via GIPHY
Viszont az érzés miután végeztem ugyanúgy csodálatos volt. Megint, mintha órákon át tartó wellnesből jöttem volna vissza! Felfrissültem, kellemesen elfáradtam, újjászülettem! Érzem a bőrömön, hogy más a tapintása és beindult a méregtelenítés.

Nagyon fontos és ezt még ki sem hangsúlyoztam, hogy víz, víz, víz.

Iszonyatosan fontos a tiszta, jó minőségű szűrt víz vagy ásványvíz. Ebben a melegben legalább 2,5 litert meg kell inni, de én még külön az infrába megittam 1,5 litert tekerés közben.
Nagyon fontos a kiizzadt folyadék mennyiség visszapótlása! Kérlek téged, te is ügyelj erre.

Vákuum:

Nagyon tetszik, hogy párosítottam az infrával, mert nagyon látványos már 2 hét elteltével is.
Sokkal feszesebb a bőröm, elkezdett halványulni a narancsbőr és biztos vagyok benne, hogy ez nagy mértékben hozzásegített ahoz, hogy 2 cm mínusz jött le a derekamról. Mert bizony ez a fajta kezelés szó szerint lefarag a nők combjáról, popsijáról és a derekáról is.
Selymesebb a bőröm és ez nem csak a kezelés napján, hanem napokkal utána is érezhető.

via GIPHY
Sok pozitív visszajelzést kaptam tőletek ,hogy:

  • Hajrá, olvaslak, veled vagyok
  • Irigykedem nagyon
  • Büszke vagyok rád
  • Nagyon jó olvasni a beszámolódat engem is motivál, és kedvet kaptam ahoz, hogy én is jobban odafigyeljek és igyekszem követni a te instrukcióidat
  • Jó, hogy már ilyen fiatalon nagy hangsúlyt fektetsz a megelőzésre

Ezek után elgondolkodtam azon, hogy a visszajelzéseitek alapján, hogy tudnék nektek segíteni azon kívül, hogy leírom a tapasztalataimat. Abban biztos vagyok, hogy kis ráfordítással és odafigyeléssel ti is belevághattok hasonló életmód váltásba, persze ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek komoly étrend szerint kell táplálkoznia.
Viszont, ha egy-két apróságot betartotok (pl: kevesebb cukor, este lightosabb étkezés, sok zöldség, gyümölcs, víz, néha egy kis “böjt” nap beiktatása), akkor sokkal hamarabb eléritek a vágyott alakot egy kis test mozgással egybekötve.

Itt megint nem arra gondolok, hogy mindenki fogadjon személyi edzőt, hiszen megannyi lehetőség áll rendelkezésre. Futás, otthon végezhető gyakorlatok, csoportos órák stb.

Szóval csempésszétek bele ezeket a hétköznapjaitokba heti 2x és meglátjátok, hogy milyen jól fogjátok érezni magatokat. Én most egyféleképpen tudok nektek segíteni, ezért Timivel kitaláltunk nektek egy meglepetést. ????

Úgy döntöttem, hogy a csodálatos vakuum kezelést szeretném ötvözni az Infra hatásával. Ezért leültem Timivel beszélgetni és így született meg a jövő héttől elérhető kombinált infra + vakuum bérlet ????????????!

Hogyan juthattok hozzá a kombinált szuperbérlethez?

Nagyon egyszerű! Nálam a Chill House Szalonban tudjátok megvenni, vagy a Perfectum Infratrainer stúdióban.

Mind a ketten a Kereskedők Házában vagyunk, konkrétan egymás alatt, így egy helyen el tudod intézni és nem is kell máshova menned a házon kívül. Az első 10 vásárlónak, most 10% kedvezményt adunk, ráadásul minden bérlet mellé +1 alkalom jár ajándékba és azt te döntöd el, hogy Timiéknél, vagy nálam szeretnéd lejárni.

Ezt a lehetőséget most még SENKINEK nem promótáljuk. Egyenlőre. Ezért ha elolvastad ezt a cikket és gyors vagy, akkor még kedvezőbb áron juthatsz hozzá, mintha később vennéd meg. Mert miért hagynád ki ezt a lehetőséget? ????

Kattints ide a bérletvásárláshoz!